torstai, lokakuu 29, 2020

Gastrodontin Texmex -maustesekoitus

Valmiita texmex-maustesekoituksia ei kannata ostaa kaupasta. Maksaa ihan hirveästi eivätkä useimmiten ole mitenkään kovin erikoisen makuisia. Lähinnä suolaa ja natriumglutamaattia joita on peloteltu meksikolaisilla mausteilla.

Oma sekoitus kuitenkin syntyy todella helposti. Varsinkin jos sattuu pitämään maustekaapissa valmiina Gastrodontin Lutakon Läjäys-cajunmaustesekoitusta. Siihen kun lisää kanelia, jeeraa ja korianteria, ollaan yhtäkkiä täysin kaupan tacomausteen tasolla. Jos kuitenkin tacot uppoaa paremmin kuin perinteinen cajunmättö, tässäpä resepti jolla syntyy kerralla purkillinen. Ainekset maksavat murto-osan kaupan paperipussi-SpiceMixeistä.

Mausteet kannattaa hankkia jostain bulkkina, niinkuin vaikka Ruoveden herkusta, josta saa ihan kaikkea 80g pusseissa. Markkinoilta, sitten kun niitä taas järjestetään, näitä saa 5 pussia kympillä. Meillä ei juuri muita mausteita kannateta (Ruoveden herkku ei ole maksanut tästä mitään, tämä on ihan ilmainen mainos).

Gastrodontin TexMex Mega Spice Mix

Ainekset:

  • 1.5 rkl paprikajauhetta
  • 1rkl savupaprikaa
  • 1rkl savusuolaa
  • 2rkl valkosipulijauhetta
  • 1.5 rkl mustapippuria
  • 1rkl sipulijauhetta
  • 1rkl cayennepippuria
  • 1rkl kuivattua oreganoa
  • 1.5 rkl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 rkl korianteria jauheena
  • 1tl kanelia

Valmistus:

Sekoita mausteet, purkita kuivaan purkkiin, käytä.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä...

Latest articles

Zaru Soba – japanilainen helleruoka ja oodi tattarille

Zaru Soba on kaikessa yksinkertaisuudessaan kylmiä nuudeleita dippikastikkeella. Kuulostaa erilaiselta, mutta pienellä pohjustuksella niissä on järkeä ja tarina joka johdattaa taas kauas...

Gastrodontin juustot: Mistä vuorijuustot tulevat

Vuorijuustot ja Metzler Ziegenheubergkäse Tämän sanahirviön takana on siinä määrin herkullinen juusto että siitä...

Fettucine Alfredo – yksinkertaisesti jumalaista pastaa

Yksinkertainen on kaunista. Tämä mieletön pasta syntyy kolmesta raaka-aineesta. Ensiksi kuitenkin varoituksen sananen. Tämä ruoka ei ole terveellistä, joten nautitaan kohtuudella ettei...

Food Science: Vol 3 – Makufysiikka

Seuraa pitkä artikkeli ruuan mausta. Pituudessa mennään Long Play-mittakaavaan, joten ota hyvä asento ja tutustu makuaistin ihmeelliseen maailmaan. Asiaa pyöritellään kuin hyvää...

Raimukoshō – Ihana grillilisuke Japanista

Japanilaisissa ruuissa parasta on se, kuinka melkein jokaiseen liittyy joku legenda. Niin myös tämän ihanan tulisen, happaman ja suolaisen lisukkeen alkuperän tapauksessa....

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here