torstai, huhtikuu 25, 2024

Maapähkinä-hoisinpossua wokissa ja valkosipulinuudeleita

Ainekset:

  • 250g munanuudeleita tai tattarinuudeleita
  • 500g possun filettä
  • 1tl sokeria
  • 1rkl maapähkinäöljyä
  • 1rkl maapähkinävoita
  • 4rkl riisiviinietikkaa
  • 4rkl valkoviinietikkaa
  • 4rkl hoisin-kastiketta
  • 2 kevätsipulia
  • 2 isoa kynttä valkosipulia
  • pari ruokalusikallista valkosipuliöljyä.
  • kourallinen maapähkinöitä.
  • tuoretta korianteria koristeeksi.

Valmistelu:

Siivuta possun file ohuiksi siivuiksi ja siivut ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulit vinottain sentin pätkiksi. Siivuta valkosipulit melkein läpinäkyviksi siivuiksi.

Valmistus: 

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja laita syrjään odottamaan. Sillä aikaa ripottele sokeria possun suikaleiden päälle ja sekoita käsin niin että sokeri menee joka possuun. Kuumenna wokki sihisevän kuumaksi ja lisää maapähkinäöljy ja odota että öljy alkaa väreillä (ei mene kauaa). Heitä possut wokkiin ja wokkaa raivokkaasti kunnes possu on kypstä. Kestää ehkä 3 minuuttia. Nosta kypsät possusuikaleet reikäkauhalla syrjään lämpimään. Kippaa etikat pannuun ja redusoi kunnes jäljellä on reilu puolet. Lisää hoisin kastike, maapähkinävoi ja kevätsipulit ja anna redusoitua taas hetki. Kaada hoisin-etikkaseos possujen päälle ja sekoita hyvin. Pyyhkäise tämän jälkeen wokki paperilla ja lisää valkosipuliöljy wokkiin. Kuumenna taas kunnes öljy väreilee. Lisää ohuet valkosipulisiivut ja kourallinen maapähkinöitä pannuun. wokkaa valkosipulisiivuja ja pähkinöitä n. 30 sekuntia, kunnes valkosipulin reunat alkavat olla kauniin ruskeita, mutta ennen kuin palaneen valkosipulin tuoksu tulee nenään. Ota valkosipulit talteen reikäkauhalla. Nosta keitetyt nuudelit wokkiin ja pyörittele niitä kuumassa valkosipuliöljyssä hetki. Jaa nuudelit neljään kulhoon, nosta kastiketta päälle, ripottele päälle rapeat valkosipulisiivut ja pähkinät, koristele korianterilla.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän