Helppo, nopea ja taatusti hyvänmakuinen. Perusideana on 1 osa oliiviöljyä, 1 osa sitruunamehua ja 1 osa parmesaania.
- 500g spaghettia (gluteenitonta spaghettia)
- 1,5dl oliiviöljyä
- 1,5dl sitruunamehua (noin kolme sitruunaa)
- 1,5dl tuoretta parmesaania raastettuna
- 1rkl raastettua sitruunankuorta
- 1 ruukullinen tuoretta basilikaa silputtuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistelu:Hienonna basilika. Raasta parmesaani. Raasta sitruunankuori. Purista sitruunamehu.
Valmistus:Keitä spaghetti al denteksi reilusti suolatussa vedessä. Sekoita lämmitetyssä tarjoilukulhossa öljy, sitruunamehu ja juustoraaste vispilällä. Valuta spaghetti, älä huuhtele, mutta säästä muutama desi keitinvettä. Kaada pasta tarjoilukulhoon ja sekoita. Lisää keitinvettä puoli desiä kerrallaan kunnes ruuan koostumus on sopivan mehukas. Ripottele päälle sitruunankuori ja silputtu basilika koristeeksi.