perjantai, maaliskuu 29, 2024

Spaghettia sitruuna-parmesaanikastikkeessa

Helppo, nopea ja taatusti hyvänmakuinen. Perusideana on 1 osa oliiviöljyä, 1 osa sitruunamehua ja 1 osa parmesaania.

  • 500g spaghettia (gluteenitonta spaghettia)
  • 1,5dl oliiviöljyä
  • 1,5dl sitruunamehua (noin kolme sitruunaa)
  • 1,5dl tuoretta parmesaania raastettuna
  • 1rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 ruukullinen tuoretta basilikaa silputtuna
  • suolaa
  • mustapippuria


Valmistelu:Hienonna basilika. Raasta parmesaani. Raasta sitruunankuori. Purista sitruunamehu.

Valmistus:Keitä spaghetti al denteksi reilusti suolatussa vedessä. Sekoita lämmitetyssä tarjoilukulhossa öljy, sitruunamehu ja juustoraaste vispilällä. Valuta spaghetti, älä huuhtele, mutta säästä muutama desi keitinvettä. Kaada pasta tarjoilukulhoon ja sekoita. Lisää keitinvettä puoli desiä kerrallaan kunnes ruuan koostumus on sopivan mehukas. Ripottele päälle sitruunankuori ja silputtu basilika koristeeksi. 

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän