torstai, huhtikuu 18, 2024

Cacio e Pepe (4:lle hengelle)

Tämä pasta on Rooman keittiön ylpeys. Paikallisella italianmurteella ruoka tarkoittaa ”juustoa ja pippuria” ja oikeastaan näiden lisäksi ruokaan ei tule muuta kuin pastaa ja oliiviöljyä. Ehkä suolaa. Koska tämä on roomalainen klassikko, tähän käytetään juustoksi Pecorino Romanoa joka on sananmukaisesti ”roomalainen pecorino”.

Tämä on helppo ja naurettavan hyvä pastaresepti. Meillä pidetään yleensä pecorinoa jääkaapissa kosteassa juustoliinassa juuri tätä reseptiä silmällä pitäen. Kun molemmat vanhemmat ovat olleet pitkän päivän töissä, ei useinkaan jaksa alkaa lapsille vääntää mitään kovin monimutkaista, silloin tartumme usein Cacio e pepeen.

Valmistuu samassa ajassa kun pasta kiehuu ja lapset tykkää.

  • 500g spaghettia, capellinia tai bavettea. (pitkää ja ohutta) [Gluteeniton tarvittaessa]
  • 200g Pecorino Romano-juustoa
  • runsaasti vastajauhettua mustapippuria 
  • hyvää oliiviöljyä
  • tarjoiluun lisää pecorinoa
  • ehkä suolaa

Valmistelu: 
Raasta pecorino. Sekoita tarjoilukulhossa juusto ja pippuri

Valmistus:
Keitä pastaa. Ota kattilasta talteen noin desi keitinvettä. Kun pasta on al dente, valuta pasta. Älä huuhtele. Heitä pasta tarjoilukulhoon ja sekoita niin että pecorino ja mustapippuri tarttuu tasaisesti pastaan. Lisää samalla ruokalusikallinen kerrallaan keitinvettä (ja hieman oliiviöljyä) niin että pastan koostumus muuttuu kastikemaiseksi.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän