perjantai, huhtikuu 26, 2024

Kasvislasagne Gastrodontin tapaan

Silloin kun Italiassa pasta ei ole al dente se on hyvin usein al forno eli uunista. Jos makaronilaatikkoa ei lasketa, lasagne on varmaan suomalaisille rakkain uunipasta. Tässä Gastrodontin kasvisversio.

  • 16 lasagnelevyä
  • 100g mozzarellaraastetta
  • 50g parmesaaniraastetta

Tomaatti-kasvisragu.

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • tomaattia
  • 1 sipuli
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria 
  • 1 paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl Aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina.
  • suolaa
  • 1tl kuivattua oreganoa (tai 1dl tuoretta)
  • 1tl kuivattua basilikaa (tai 1dl tuoretta)

Valmistelu:
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Siivoa ja siivuta paprika. Kuori porkkanat ja raasta niistä toinen hienolla terällä. Leikkaa toinen porkkana ja kesäkurpitsa tikuiksi. Lohko tomaatit kahdeksaan osaan ja poista siemenet lusikalla.

Valmistus:
Kuumenna oliiviöljyä syvässä pannussa. Kuullota sipulit, sitten valkosipulit perään ja hetken päästä lohkotut tomaatit ja aurinkokuivatut suikaleet. Lisää pannuun suola, balsamico ja fariinisokeri. Heitä porkkanaraaste sekaan. Kääntele aineksia hetki pannussa. Lisää tomaattimurska, sekoita ja pudota lämpö ykköselle. Kansi päälle ja hauduta tunti.
Seuraavaksi lisää kaikki kasvikset kannen alle ja hauduta n. kymmenen minuuttia. Sekoita joukkoon yrtit. Nosta liedeltä.

Béchamelkastike:


50g voita
1dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1l maitoa
100g mozzarellaraastetta
50g     parmesaaniraastetta
jauhettua muskottipähkinää
suolaa 

Valmistus:
Sulata voi, mutta älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja vispaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon juustoraasteet ja mausta.

Sulata voi, mutta älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja vispaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon juustoraasteet ja mausta.

Kokoaminen:
Voitele uunivuoka. kaada pohjalle ensin kerros tomaattikastiketta. Sitten juustokastiketta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Toista tässä järjestyksessä kunnes päällimäiseksi jää lasagnelevyjä. Kaada loppu juustokastike levyjen päälle. Sekoita loput juustoraasteet keskenään ja ripottele vielä juustokastikkeen päälle.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes juusto on ihanan ruskettunutta.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän