lauantai, marraskuu 23, 2024

Panang Curry tahna

  • 7-15 Kuivattua chiliä riippuen chilien tulisuudesta ja omasta sietokyvystä
  • 1 tl karkeaa merisuolaa
  • 1tl jeeran siemeniä paahdettuna
  • 1.5tl korianterinsiemeniä paahdettuna
  • 1/4tl kokonaisia valkopippureita
  • 3rkl sitruunaruohoa pilkottuna tai 3tl sitruunaruohotahnaa
  • 1rkl hienonnettua galangalia
  • 1.5tl kaffir lime kuorta (tavalliseen on tyytyminen näillä lakeuksilla)
  • 1tl hienonnettua korianterin juurta (löytyy etnokaupoista usein juurineen)
  • 6kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • 3 hienonnettua salottisipulia
  • 1tl katkaraputahnaa ”kapi” (löytyy etnokaupasta)
  • 2 ruokalusikallista paahdettuja maapähkinöitä murskattuna

Valmistelu:


Liota chilejä noin tunnin verran. Paahda korianterinsiemenet ja jeeransiemenet.
Kaiva esiin talon järein mortteli. Jauha korianterinsiemenet, jeeransiemenet ja valkopippuri niin hienoksi kuin saat. Tyhjennä mortteli ja ota mausteet sivuun.
Jytki maapähkinät hienoksi. Tyhjää mortteli ja ota mausteet sivuun.
Valuta chilit ja kuivaa enimmät nesteet talouspaperiin. Leikkaa chilit pieniksi paloiksi. Lisää chili ja karkea merisuola mortteliin ja anna palaa. Nuiji chilejä kunnes saat karkeaa tahnaa. Lisää kuivat mausteet takaisin mortteliin, ne imevät entisestään nestettä tahnasta.
Lisää sitruunaruoho, galangal, limetinkuori ja korianterinjuuri mortteliin. Nuiji kunnes seos on hienoa tahnaa.
Lisää salotit ja valkosipuli mortteliin. Näytä niille petkelettä kunnes ovat sileää massaa.
Lisää maapähkinät ja katkaraputahna mortteliin. Näytä niille.
Lopputuloksena syntyy sileää tahnaa joka säilyy jääkaapissa n. 3 viikkoa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän