Mausteseoksen nimi Bahārāt tarkoittaa arabiaksi ’mausteet’, joten tästä on jokaisessa arabiaa puhuvassa maassa oma versionsa. Tätä mausteseosta käytetään monessa Lähi-idän ruuassa, joten tätä kannattaa tehdä samalla kertaa vähän isompi satsi. Joskin reseptistä riippuen sitä voi vähän tarvittaessa säätää. Riippuen siitä, missäpäin Levanttia liikutaan, siinä voi näiden seitsemän lisäksi olla myös esimerkiksi kardemummaa, sahramia, kurkumaa, tai ruusun terälehtiä. Tämä on kuitenkin Libanonista ja sitä kutsutaan myös nimellä libanonilainen seitsenmauste. Toimii aivan sairaan hyvin rubina kanalle.
- 2 tl jauhettua mustapippuria
- 2 tl jauhettua maustepippuria
- 2 tl jauhettua kanelia
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Tätä riittää pitemmäksikin aikaa, joten tyhjä maustepurkki on tässä kohtaa tarpeen.
Säilötään samalla tavalla kuin muutkin mausteet, ilmatiiviissä purkissa valolta suojassa.