torstai, maaliskuu 28, 2024

Bahārāt – Libanonilainen seitsenmauste

Mausteseoksen nimi Bahārāt tarkoittaa arabiaksi ’mausteet’, joten tästä on jokaisessa arabiaa puhuvassa maassa oma versionsa. Tätä mausteseosta käytetään monessa Lähi-idän ruuassa, joten tätä kannattaa tehdä samalla kertaa vähän isompi satsi. Joskin reseptistä riippuen sitä voi vähän tarvittaessa säätää. Riippuen siitä, missäpäin Levanttia liikutaan, siinä voi näiden seitsemän lisäksi olla myös esimerkiksi kardemummaa, sahramia, kurkumaa, tai ruusun terälehtiä. Tämä on kuitenkin Libanonista ja sitä kutsutaan myös nimellä libanonilainen seitsenmauste. Toimii aivan sairaan hyvin rubina kanalle.

  • 2 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 tl jauhettua maustepippuria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Tätä riittää pitemmäksikin aikaa, joten tyhjä maustepurkki on tässä kohtaa tarpeen.

Säilötään samalla tavalla kuin muutkin mausteet, ilmatiiviissä purkissa valolta suojassa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän