torstai, huhtikuu 18, 2024

Gastrodontin Paholaishillo

Tämä paholaishillo puolestaan on minun bravuurini, jota teen aina ystävilleni joululahjaksi, joten osalle lukijoista tämä onkin jo tuttu. Näillä ohjeilla sen voi tehdä kotonakin. Tästä tulee sitten useampi purkillinen, että tätä kannattaa sitten säilöä ihan urakalla.

  • oliiviöljyä
  • 800g tomaattimurskaa
  • 400-500g paprikoita (punaisia ja keltaisia)
  • 10-15 chiliä lajikkeen tulisuuden ja syöjän suun kestosta riippuen
  • 1 iso sipuli
  • 8 kynttä valkosipulia
  • 1tl mustapippuria
  • 2tl basilikaa ja/tai oreganoa kuivattuna
  • 1pkt hillo-marmeladisokeria
  • 2rkl fariinisokeria
  • 0.25dl omenaviinietikkaa
  • 0.25dl balsamicoetikkaa
  • 1tl suolaa

Valmistelu:

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Murskaa valkosipulit. (Kalttaa tomaatit jos jaksat) Lohko tomaatit. (Irroita paprikoiden kuori paahtamalla jos jaksat) Siisti paprikat ja pilko sentin kuutioiksi. Poista chileistä siemenet ja siemenkiinnikkeet (Jos haluat Übertulista, laita mieluummin enemmän chilejä, kuin jätä siemenkiinnikkeet. Totta on että niissä se enin tulisuus asuu, mutta niin asuu myös kitkerä maku)

Valmistus:           

Laita tomaattimurska kattilaan lämpiämään. Kuullota pannussa sipuli. Lisää valkosipuli ja kuullottele pari minuuttia lisää. Siirrä kattilaan tomaattimurskan kanssa. Sekoita kattilaan loput kasvikset ja mausteet. Hauduta kannen alla miedoimmalla lämmöllä reilu tunti. Tässä välissä on hyvää aikaa steriloida purkit uunissa 120 asteessa ja kannet keittämällä.

Lisää tunnin kuluttua etikat ja sokerit ja keitä vielä sekoittaen 5 minuuttia. Tarkasta suola ja sokerin tasapaino, lisää tarvittaessa. Anna jäähtyä hetki ja säilö steriileihin purkkeihin.

Kuvat: Gastrodontti

Katso myös

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...

Kasvismakaronilaatikko eli ”Pienempi paha”

500g makaronia1,5dl soijarouhetta3dl kasvislientäoliiviöljyä.1 sipuli4 kynttä valkosipulia1rkl tomaattipyrettä1rkl soijakastiketta1dl pakasteherneitä1dl aurinkokuivattua tomaattia½tl savupaprikaa1tl suolaa mustapippuria.1tl kuivattua oreganoa1tl kuivattua basilikaa3 kananmunaa5dl maitoa2dl kuohukermaa2 tomaattia100g vahvaa Koskenlaskija-sulatejuustoa.200g mozzarellaa Valmistelu:Pilko sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kananmunat, 1tl...

Lihamakaronilaatikko eli ”Kuolemansynti”

Tämä resepti sai nimen "Kuolemansynti". Docventuresin Lihaton lokakuu-blogimaratonin aikana. Perheessä nimi on jäänyt elämään ja Gastrodonnan kanssa saatamme ehdottaa viikon ruokalistalle Kuolemansyntiä ja lapset pitävät tätä hyvänä ajatuksena. Koulussa voi tietysti tulla sanomista jos...

Liemioppia ja soppatiedettä.

Liemioppia ja soppatiedettä. - Hyvien ruokien taustalla on hyvin usein laadukas liha- tai kasvisliemi. Kaupan fondipulloista ja liemikuutioista saa ihan kelvollisia liemiä, mutta jos koetat nousta ruuanlaiton seuraavalle tasolle, on liemet tehtävä itse.
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän