Klassisesti all’Amatriciana syödään bugatini-pastan kanssa. Se on ikäänkuin spaghettia jossa on reikä sisällä. Ei löydy ihan aina Prismasta, mutta silloin kun löytyy, olen tavannut ostaa varastoon. Mukavaa vaihtelua perusletkulle.
- 1 punasipuli
- 1 suippopaprika
- 0,5dl soijarouhetta
- ½tl paprikajauhetta
- 1 tl kasvisfondia
- 6 dl valmista tomaattikastikepohjaa
- 1 tl chilirouhetta
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- 2 dl pecorinoa
Valmistelu:
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuutioi suippopaprika. Raasta pecorino.
Valmistus:
Kuumenna oliiviöljyä pannulla, kuullota sipulit. Heitä soijarouhe pannulle sipulien kaveriksi, lisää teelusikallinen kasvisfondia ja paprikajauhe. Lisää suippopaprikakuutiot. Paistele seosta hetki. Kaada tomaattikastike pannuun ja kuumenna. Lisää chilirouhe. Anna kastikkeen vienosti kiehua pari minuuttia.
Tarjoilu:
Keitä pasta ja kun se on al dente, valuta se ja heitä kastikkeeseen. Pyöräytä pari kertaa kunnolla ja nosta lautasille. Päälle ripottele kunnolla pecorinoa.