torstai, huhtikuu 18, 2024

Pasta all'Amatriciana vegenä. 4:lle

Klassisesti all’Amatriciana syödään bugatini-pastan kanssa. Se on ikäänkuin spaghettia jossa on reikä sisällä. Ei löydy ihan aina Prismasta, mutta silloin kun löytyy, olen tavannut ostaa varastoon. Mukavaa vaihtelua perusletkulle.

  • 1 punasipuli
  • 1 suippopaprika
  • 0,5dl soijarouhetta
  • ½tl paprikajauhetta
  • 1 tl kasvisfondia
  • 6 dl valmista tomaattikastikepohjaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 2 dl pecorinoa

Valmistelu:

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuutioi suippopaprika. Raasta pecorino.

Valmistus:

Kuumenna oliiviöljyä pannulla, kuullota sipulit. Heitä soijarouhe pannulle sipulien kaveriksi, lisää teelusikallinen kasvisfondia ja paprikajauhe. Lisää suippopaprikakuutiot. Paistele seosta hetki. Kaada tomaattikastike pannuun ja kuumenna. Lisää chilirouhe. Anna kastikkeen vienosti kiehua pari minuuttia.

Tarjoilu:

Keitä pasta ja kun se on al dente, valuta se ja heitä kastikkeeseen. Pyöräytä pari kertaa kunnolla ja nosta lautasille. Päälle ripottele kunnolla pecorinoa.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän