perjantai, maaliskuu 29, 2024

Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja 2 uunipannullista (resepti modattu Elisabeth Ekstrand Hemmingssonin Gluteeniton ruoka – peruskeittokirjasta )

”Taikinan valmistaminen on helpointa yleiskonetta tai vastaavaa käyttäen, koska hyvä alustaminen ja vaivaaminen on lopputuloksen kannalta tärkeää. Jos koneesi ei suoriudu kerralla tehtävästä, tee taikina kahdessa erässä. Voit valmistaa taikinan myös isossa monitoimikoneessa.

  • 50g hiivaa
  • 4dl vettä
  • 2rkl psylliumrakeita
  • 1dl oliiviöljyä
  • 1tl suolaa
  • 7-8 dl (420-480g) hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Murenna hiiva kulhoon. lämmitä vesi kädenlämpöiseksi 37 asteeseen. Kaada vesi hiivan päälle ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää joukkoon psylliumrakeet, sekoita ja jätä seos turpoamaan kymmeneksi minuutiksi tai kunnes seos on sakeaa ja hyytelömäistä.Lisää joukkoon oliiviöljy, suola ja suurin osa jauhoseoksesta. Säästä jauhoista hiukan leipomiseen. Vaivaa taikina hyvin koneessa. Laita se sitten leivinliinan alle 30 minuutiksi kohoamaan.           

Ripottele loput jauhoista leivinpöydälle, kumoa taikina siihen ja alusta hyvin.Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä kumpikin pala pyöreäksi pullaksi ja kaaviloi suoraa pellillä leivinpaperin päällä levyksi.           

Levitä tomaattikastike levyille. Taita reunoja hiukan. Täytä pizzat.
Kypsennä pizzat uunin keskiosassa 250 asteessa 12-15 minuuttia. ”

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän