Gluteeniton pizzapohja 2 uunipannullista (resepti modattu Elisabeth Ekstrand Hemmingssonin Gluteeniton ruoka – peruskeittokirjasta )
”Taikinan valmistaminen on helpointa yleiskonetta tai vastaavaa käyttäen, koska hyvä alustaminen ja vaivaaminen on lopputuloksen kannalta tärkeää. Jos koneesi ei suoriudu kerralla tehtävästä, tee taikina kahdessa erässä. Voit valmistaa taikinan myös isossa monitoimikoneessa.
- 50g hiivaa
- 4dl vettä
- 2rkl psylliumrakeita
- 1dl oliiviöljyä
- 1tl suolaa
- 7-8 dl (420-480g) hienoa gluteenitonta jauhoseosta
Murenna hiiva kulhoon. lämmitä vesi kädenlämpöiseksi 37 asteeseen. Kaada vesi hiivan päälle ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää joukkoon psylliumrakeet, sekoita ja jätä seos turpoamaan kymmeneksi minuutiksi tai kunnes seos on sakeaa ja hyytelömäistä.Lisää joukkoon oliiviöljy, suola ja suurin osa jauhoseoksesta. Säästä jauhoista hiukan leipomiseen. Vaivaa taikina hyvin koneessa. Laita se sitten leivinliinan alle 30 minuutiksi kohoamaan.
Ripottele loput jauhoista leivinpöydälle, kumoa taikina siihen ja alusta hyvin.Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä kumpikin pala pyöreäksi pullaksi ja kaaviloi suoraa pellillä leivinpaperin päällä levyksi.
Levitä tomaattikastike levyille. Taita reunoja hiukan. Täytä pizzat.
Kypsennä pizzat uunin keskiosassa 250 asteessa 12-15 minuuttia. ”