perjantai, lokakuu 4, 2024

Paahdetut sokerimantelit

Hyvä on. Nopea ja makea maistiainen. Aika tavallinen makea herkku tapaspöydissä. Hyvä esimerkki ruuasta, missä on vaikutteita vaikka mistä. Mantelit, kaneli ja sokeri maureilta ja chili Uudesta maailmasta.

  • 1 munanvalkuainen
  • 300 g kuorittuja manteleita
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 2 tl kanelia
  • hyppysellinen chilijauhetta

Valmistelu:

Riko valkuaisen rakenne kevyesti rikki. Upota mantelit valkuaiseen ja pyöräytä sekaisin. Sekoita sokeriin kaneli ja chilijauhe. Nosta mantelit sokeriseokseen ja pyörittele niin kauan, että kaikki sokeri on kiinni manteleissa. 

Valmistus:

Levitä mantelit leivinpaperin päälle pellille ja paahda niitä 125-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna manteleiden jäähtyä ja irrota ne toisistaan. Laita tarjolle kulhoon tai pakkaa kauniisiin rasioihin tai lasipurkkeihin.
Meillä näitä mantelikippoja ripoteltiin strategisiin paikkoihin ympäri taloa, josta ihmiset pääsivät napsimaan koko illan ajan makeaa, jos suola tai happamuus alkoi käydä liian jyrkäksi. Kippoja tosin piti olla tasaiseen tahtiin täyttämässä.