perjantai, syyskuu 13, 2024

Paahdettu valkosipuli

Simppelein niksi parempaan ruuanlaittoon on paahdettu valkosipuli. Näitä syö vaikka pelkiltään ja nämä ovat helppoja tehdä. Nämä ovat uunissa viidessä minuutissa ja loppuaika kuluukin sohvalla istuessa. Näitä voi käyttää ihan kaikkeen. Mieletön dippi syntyy kun näitä survoo majoneesiin misotahnan kanssa. Mikä tahansa pasta muuttuu pyörryttävän hyväksi kun kastikkeen joukkoon nakkaa muutaman paahdetun kynnen. Tai vaikka koko sipulin, koska paahtamalla valkosipulista poistuu pistävä maku kokonaan. Paahdetun valkosipulin maku on makea, pehmeä ja jumalainen. Toimii täydellisesti leivän päällä sellaisenaan. Mieletön aines.

Ainekset:

  • Valkosipulia. Niin monta kokonaista sipulia kuin haluat. Kahdeksan kokonaista sipulia ei ole liioittelua.
  • Öljyä, paiston kestävää.
  • Suolaa ja pippuria
  • Tuoretta rosmariinia tai muita yrttejä. Tuoreet ovat parempia, sillä ne eivät ehdi palaa, mutta niistä irtoavat eteeriset öljyt maustavat valkosipulit.

Valmistelu:

Leikkaa halutessasi valkosipulista ”hattu pois” kuten kuvan sipulissa. Tällä tavalla sen kypsyys on helppo todeta hammastikulla (kypsä on pehmeää kuin huoneenlämpöinen voi) ja sen lisäksi kypsä valkosipuli on helpompi puristaa ulos kuorestaan jos hattu on leikattu. Jos kuitenkaan et aio käyttää kaikkea kerralla, leikkaamaton sipuli säilyy parempana jääkaapissa.

Lado sipulit uunivuokaan. Ripottele suolaa ja pippuria sipaleiden päälle. Pirskottele öljyä päälle ja nosta yrtit sipulien päälle.

Valmistus:

Paahda uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkista tilanne puolen tunnin jälkeen. Pienikyntiset voivat kypsyä nopeamminkin.