torstai, huhtikuu 25, 2024

Paahdettu valkosipuli

Simppelein niksi parempaan ruuanlaittoon on paahdettu valkosipuli. Näitä syö vaikka pelkiltään ja nämä ovat helppoja tehdä. Nämä ovat uunissa viidessä minuutissa ja loppuaika kuluukin sohvalla istuessa. Näitä voi käyttää ihan kaikkeen. Mieletön dippi syntyy kun näitä survoo majoneesiin misotahnan kanssa. Mikä tahansa pasta muuttuu pyörryttävän hyväksi kun kastikkeen joukkoon nakkaa muutaman paahdetun kynnen. Tai vaikka koko sipulin, koska paahtamalla valkosipulista poistuu pistävä maku kokonaan. Paahdetun valkosipulin maku on makea, pehmeä ja jumalainen. Toimii täydellisesti leivän päällä sellaisenaan. Mieletön aines.

Ainekset:

  • Valkosipulia. Niin monta kokonaista sipulia kuin haluat. Kahdeksan kokonaista sipulia ei ole liioittelua.
  • Öljyä, paiston kestävää.
  • Suolaa ja pippuria
  • Tuoretta rosmariinia tai muita yrttejä. Tuoreet ovat parempia, sillä ne eivät ehdi palaa, mutta niistä irtoavat eteeriset öljyt maustavat valkosipulit.

Valmistelu:

Leikkaa halutessasi valkosipulista ”hattu pois” kuten kuvan sipulissa. Tällä tavalla sen kypsyys on helppo todeta hammastikulla (kypsä on pehmeää kuin huoneenlämpöinen voi) ja sen lisäksi kypsä valkosipuli on helpompi puristaa ulos kuorestaan jos hattu on leikattu. Jos kuitenkaan et aio käyttää kaikkea kerralla, leikkaamaton sipuli säilyy parempana jääkaapissa.

Lado sipulit uunivuokaan. Ripottele suolaa ja pippuria sipaleiden päälle. Pirskottele öljyä päälle ja nosta yrtit sipulien päälle.

Valmistus:

Paahda uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkista tilanne puolen tunnin jälkeen. Pienikyntiset voivat kypsyä nopeamminkin.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän