lauantai, huhtikuu 27, 2024

Gluteenittomat blinit ja seitsemän sortin täytteet

Blinit eivät alunperin edellyttäneet tattarijauhoja, mutta koska tattari on gluteenitonta, se sopii tähän reseptiin loistavasti. Alunperin tämä resepti on Kotilieden blinireseptistä muunneltu. Täytteet on Gastrodontin käsialaa, osa perinteisiä mutta osa yllättää pienellä kierteellä.

Gluteenittomat blinit:

Klassikko. Smetanaa, mätiä ja punasipulia.

Ainekset:

1.5dl smetanaa
1.5dl turkkilaista jugurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä smetana-jugurttiseos kädenlämpöiseksi. Murenna siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
Kohota taikinaa joko jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
Sekoita taikinaan kuuma maito, voisula, suola, keltuainen ja viimeiseksi vaahdoksi vatkattu valkuainen. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei menetä kuohkeuttaan.
Paista taikinasta lettupannulla voissa paksuja blinejä.

Poro-wasabi-misotahna

Japanilaistyylinen porotäyte. Yllättävää ja oivallista.

Ainekset:

  • 150g porotuorejuustoa
  • 50g kylmäsavuporoa rouheena
  • 1tl valkoista misotahnaa
  • ½prk kermaviiliä
  • ½prk smetanaa
  • ½tl wasabi-tahnaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus yuzu-mehua
  • savustettua mustapippuria koristeeksi

Sekoita ainekset tahnaksi tarkista maku ja tasapainota sokerilla ja yuzu-mehulla. Koristele mustapippurilla.

Jokirapua ja Creme Fraichea

Ainekset:

  • 125g jokiravunpyrstöjä
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1rkl basilikaa hienonnettuna
  • ½prk Creme Fraichea
  • ½prk smetanaa
  • 1tl yuzu-mehua
  • sokeria
  • savustettua mustapippuria
  • savusuolaa
  • loraus jokirapujen suolalientä

Hienonna tilli ja jokiravunpyrstöt mutta säästä muutama pyrstö ja pieni tukku tilliä koristeeksi. Sekoita ainekset. Koristele.

Savusiika-kapristahna

Ennenkuin tuomitset kapriksia, kokeile hankkia jostain Pantellerian kapriksia. Ero suolaliemikapriksiin verrattuna on kuin Maybachilla ja Trabantilla.

Ainekset:

  • 400 g savustettua siikaa
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna
  • pari kynttä paahdettua valkosipulia puristettuna
  • 1 rkl limettimehua
  • ½prk Creme Fraichea
  • ½prk smetanaa (75g)
  • 3rkl Pantellerian kapriksia
  • mustapippuria

Ruodi siika. Hienonna tilli. Sekoita ainekset tahnaksi ja koristele.

Paahdettu valkosipulismetana

Ainekset:

Purista valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset tahnaksi.

Jokirapu-tillikastike

Yleensä olisin sekoittanut tähän mädin ja punasipulin, mutta Gastrotintti ja Gastrotirppa suhtautuvat vielä mätiin ja raakaan sipuliin lapsen epäilevyydellä, joten jätimme ne tällä kertaa erilleen.

Ainekset:

  • Loppu kermaviili.
  • Loppu smetana.
  • Loput tillin oksat
  • Jokirapujen lientä
  • savusuolaa
  • ripaus sokeria.

Tarjoiluun:

  • Kirjolohen mätiä
  • Punasipulia
  • Maustekurkkuja
  • Etikkapunajuuria

Kuvat: Gastrodontti

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän