keskiviikko, helmikuu 28, 2024

Japanilainen curryjauhe

Asia joka tulee monelle yllätyksenä, on se kuinka paljon japanilaiset syö currya. Sushi häviää kirkkaasti syödyimpänä kotiruokana kare raisu-ruualle, joka on käytännössä sama kuin englanninkielen curry rice japanilaisittain äännettynä. Se ja monta muuta japanin currya ja muuta herkkua seuraavat blogissani tällä viikolla, mutta ennen kuin tutkiskelemme japanilaisia curryja, meidän pitää selvittää mitä japanilaiseen curryjauheeseen laitetaan. Nämä nimittäin ei maistu ollenkaan samalta kuin meikäläiset, tai intialaiset. Tämä maistuu japanilaiselta currylta. Japanilainen curry on miedompaa ja vähemmän hyökkäävää. Jos kokkaa japanilaisia reseptejä meikäläisellä currylla niin kyllä suu palaa.

Jos haluaa netistä tilata, sekin onnistuu. Legendaarisin brändi on S&B Curry. Löytyy sillä nimellä kansainvälisistä verkkokaupoista. Mutta koska Ruoveden herkusta saa ainekset, vastaavaa voi tehdä huhmareessa kotonakin. Tätä kannattaa tehdä isompikin satsi, koska tämä on hyvää.

Tämäkään ei ole aivan täysin S&B:tä, mutta todella lähellä on. S&B:n resepti on samanlainen salaisuus kuin BigMac-kastike, että kokeilemalla täytyy rakennella. Pitäisi ostaa netistä taas purkillinen ja maistella lisää. Epäilen että siinä on lisänä ainakin natriumglutamaattia, mutta vielä jää testailtavaa. Alkuperäinen resepti on joskus takavuosina netistä lainattu ja modattu. En muista enää mistä alkuperäisen lainasin, mutta jättiläisten harteilla minäkin seison.

Ainekset:

  • 8rkl jeeraa eli juustokuminaa
  • 3rkl kurkumaa
  • 4rkl jauhettua korianteria
  • 3rkl jauhettua kardemummaa
  • 2tl sarviapilaa hienonnettuna morttelissa (tämä täytyy hakea aasiakaupasta. Ei löydy enää Ruovetisiltä)
  • 2tl raastettua muskottia
  • 2tl ceylonkanelia
  • 2tl maustepippuria hienonnettuna
  • 1tl neilikkaa
  • 1tl sinappijauhetta