Lutakon Läjäys
Alunperin Emeril Lagasse kehitteli Bayou Blast -nimisen cajunmausteseoksen. Emeril Lagassen ohje oli että ”uskokaa omiin seoksiinne, tehkää niistä sellaisia kuin itse haluatte”. Tämä on siis Gastrodontin versio aiheesta. Tämä on loistava sellaisenaan, mutta toimii mainiona pohjana pienillä modauksilla. Lisää tähän vähän jeeraa ja kanelia, niin ollaan Meksikossa. Vielä ripaus neilikkaa ja mustapippuria, ollaan Marokossa. Hyvin monipuolinen mausteseos. Tästä tulee runsas purkillinen, mutta onneksi tämä on älyttömän hyvä mausteseos. Tavallinen mauste meidän kaapissamme.
1½ rkl paprikajauhetta
1rkl savupaprikaa
1rkl savusuolaa
2rkl valkosipulijauhetta
1.5rkl mustapippuria
1rkl sipulijauhetta
1rkl cayennepippuria
1rkl kuivattua oreganoa
1rkl kuivattua timjamia
Sekoita hyvin ja säilö ilmatiiviiseen purkkiin. Käytä runsaasti.
Käyttö: Dry-rubit, marinadit, kastikkeet, padat.