keskiviikko, toukokuu 8, 2024

Lutakon läjäys. Cajun-mausteseos.

Lutakon Läjäys

Alunperin Emeril Lagasse kehitteli Bayou Blast -nimisen cajunmausteseoksen. Emeril Lagassen ohje oli että ”uskokaa omiin seoksiinne, tehkää niistä sellaisia kuin itse haluatte”. Tämä on siis Gastrodontin versio aiheesta. Tämä on loistava sellaisenaan, mutta toimii mainiona pohjana pienillä modauksilla. Lisää tähän vähän jeeraa ja kanelia, niin ollaan Meksikossa. Vielä ripaus neilikkaa ja mustapippuria, ollaan Marokossa. Hyvin monipuolinen mausteseos. Tästä tulee runsas purkillinen, mutta onneksi tämä on älyttömän hyvä mausteseos. Tavallinen mauste meidän kaapissamme.

1½ rkl paprikajauhetta
1rkl savupaprikaa
1rkl savusuolaa
2rkl valkosipulijauhetta
1.5rkl mustapippuria
1rkl sipulijauhetta
1rkl cayennepippuria
1rkl kuivattua oreganoa
1rkl kuivattua timjamia

Sekoita hyvin ja säilö ilmatiiviiseen purkkiin. Käytä runsaasti.

Käyttö: Dry-rubit, marinadit, kastikkeet, padat.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän