lauantai, marraskuu 23, 2024

Gastrodontin Texmex -maustesekoitus

Valmiita texmex-maustesekoituksia ei kannata ostaa kaupasta. Maksaa ihan hirveästi eivätkä useimmiten ole mitenkään kovin erikoisen makuisia. Lähinnä suolaa ja natriumglutamaattia joita on peloteltu meksikolaisilla mausteilla.

Oma sekoitus kuitenkin syntyy todella helposti. Varsinkin jos sattuu pitämään maustekaapissa valmiina Gastrodontin Lutakon Läjäys-cajunmaustesekoitusta. Siihen kun lisää kanelia, jeeraa ja korianteria, ollaan yhtäkkiä täysin kaupan tacomausteen tasolla. Jos kuitenkin tacot uppoaa paremmin kuin perinteinen cajunmättö, tässäpä resepti jolla syntyy kerralla purkillinen. Ainekset maksavat murto-osan kaupan paperipussi-SpiceMixeistä.

Mausteet kannattaa hankkia jostain bulkkina, niinkuin vaikka Ruoveden herkusta, josta saa ihan kaikkea 80g pusseissa. Markkinoilta, sitten kun niitä taas järjestetään, näitä saa 5 pussia kympillä. Meillä ei juuri muita mausteita kannateta (Ruoveden herkku ei ole maksanut tästä mitään, tämä on ihan ilmainen mainos).

Gastrodontin TexMex Mega Spice Mix

Ainekset:

  • 1.5 rkl paprikajauhetta
  • 1rkl savupaprikaa
  • 1rkl savusuolaa
  • 2rkl valkosipulijauhetta
  • 1.5 rkl mustapippuria
  • 1rkl sipulijauhetta
  • 1rkl cayennepippuria
  • 1rkl kuivattua oreganoa
  • 1.5 rkl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 rkl korianteria jauheena
  • 1tl kanelia

Valmistus:

Sekoita mausteet, purkita kuivaan purkkiin, käytä.

Katso myös

Paellan pohjoinen ulottuvuus

Gastrodontti on nyttemmin jo sukupuuton partaalla elelevä kulinaristinen eläin, joka rakastaa välimerellistä keittiötä, palvoo asiaankuuluvalla pieteetillä aasialaista keittiötä ja tutustuu utealiaasti kaikkiin maailman makuihin. Viime aikoina gastrodontin ruuanlaitto on lähtenyt hieman käsistä...

Sahramirisotto eli riisin alkemiaa Italiasta.

Useimmille tulee risotosta mieleen koulunruokailun kuiva, pakastevihanneksia ja ylikypsää kanaa sisältävä mauton riisiruoka, minkä perusteella ei voi kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.          Risotto silloin kun se tehdään italialaiseen tapaan on...

Pinaatti-ricottaravioli salviakastikkeessa

Raviolit: 1 annos gluteenitonta tuorepastaa Täyte: 150g tuoretta pinaattia1 prk (250 g) ricottajuustoa2 dl raastettua parmesanjuustoa1 muna2 valkosipulinkynttäripaus suolaatuoreeltaan rouhittua mustapippuria Salviakastike: 10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna2 rkl parmesanraastetta75g voita1tl sitruunamehua Tarjoiluun: tuoretta parmesanraastetta Valmistus: 1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Anna taikinan lepäillä puolisen...

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

Kesällä tämä kannattaa tehdä tuoreesta pinaatista ja paistaa voissa pari parsaa koristeeksi ja tästä tulee juhlava alkuruoka fiinimpiinkin juhliin. Useimmiten tätä kyllä tehdään meillä kylminä talvi-iltoina kun pinaatti tulee marketista ja kesä on vain...

Gluteeniton tuorepasta

Tuorepastan ihanuus      Durum-vehnästä tehty kuivapasta on oikein hyvää syötävää, sitä en valita, mutta gluteenittomat variantit eivät oikein koskaan ole yltäneet samalle tasolle. Yleensä meillä keitetäänkin erikseen sekä gluteeniton että tavallinen pasta. Tasapuolisuuden nimissä...
spot_img

Latest articles

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän