Valmiita texmex-maustesekoituksia ei kannata ostaa kaupasta. Maksaa ihan hirveästi eivätkä useimmiten ole mitenkään kovin erikoisen makuisia. Lähinnä suolaa ja natriumglutamaattia joita on peloteltu meksikolaisilla mausteilla.
Oma sekoitus kuitenkin syntyy todella helposti. Varsinkin jos sattuu pitämään maustekaapissa valmiina Gastrodontin Lutakon Läjäys-cajunmaustesekoitusta. Siihen kun lisää kanelia, jeeraa ja korianteria, ollaan yhtäkkiä täysin kaupan tacomausteen tasolla. Jos kuitenkin tacot uppoaa paremmin kuin perinteinen cajunmättö, tässäpä resepti jolla syntyy kerralla purkillinen. Ainekset maksavat murto-osan kaupan paperipussi-SpiceMixeistä.
Mausteet kannattaa hankkia jostain bulkkina, niinkuin vaikka Ruoveden herkusta, josta saa ihan kaikkea 80g pusseissa. Markkinoilta, sitten kun niitä taas järjestetään, näitä saa 5 pussia kympillä. Meillä ei juuri muita mausteita kannateta (Ruoveden herkku ei ole maksanut tästä mitään, tämä on ihan ilmainen mainos).
Gastrodontin TexMex Mega Spice Mix
Ainekset:
- 1.5 rkl paprikajauhetta
- 1rkl savupaprikaa
- 1rkl savusuolaa
- 2rkl valkosipulijauhetta
- 1.5 rkl mustapippuria
- 1rkl sipulijauhetta
- 1rkl cayennepippuria
- 1rkl kuivattua oreganoa
- 1.5 rkl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 rkl korianteria jauheena
- 1tl kanelia
Valmistus:
Sekoita mausteet, purkita kuivaan purkkiin, käytä.